lördag 2 oktober 2010

Hemreportage-sköna hem

Vaniljdrömmar
Drömhuset hade hela tiden legat framför näsan på dem, men dolt bakom en igenvuxen trädgård. I dag vårdar barnfamiljen ömt sin vackra vita villa som de renoverat med hjälp av inköp på nätet.
Av: HELENA SKARP Foto: MARIE ERIKSSON
Publicerad: 2010-05-18

Hela familjen samlad i soffan. Pappa Andreas Hjorth, mamma Sofie Wiik samt barnen Alma och Harry.
Vita villan i Björktjära i Bollnäs har trätt fram ur grönskan efter att Sofie och Andreas har tagit hand om den.
De hade åkt förbi huset varje dag på väg till sitt förra boende, utan att se det. Så plötsligt en dag var det gallrat i trädgården och ett vackert gammalt hus uppenbarade sig.– Här vill jag bo, utropade Sofie Wiik till sin sambo Andreas Nordh.Förälskelsen var omedelbar när hon såg 1920-talshuset i villaområdet Björktjära i Bollnäs utkant.




Ett slagbord köpt på annons fungerar perfekt som arbetsbord. En gammal dörr lutad mot väggen gömmer datorns hårddisk och sladdar. Stålpallarna från Chic antique säljs, liksom den svarta plåtskylten, av Villa Vanilj. Trälådorna är loppisfynd.






inredningen med öppna hyllor och små lådor à la köpmansdisk har en lokal snickare byggt efter Sofies och Andreas önskemål. Porslinsho från Villeroy & Boch. Arbetsön har Sofie skapat av ett industribord som hon lagt ett gammalt bakbord på. Flaskställ från Sofies butik. Diskmaskin Smeg.

På en av väggarna i matsalen har man låtit byggtimret vara synligt och målat det vitt. Bordet och de udda stolarna är vitmålade loppisfynd. I taket hänger en ljuskrona från Housedoctor som Sofie säljer i sin butik. På bordet blommor från trädgården i en gammal mjölkkanna och en samling udda ljusstakar.


I parets sovrum sover man gott bredvid den ståtliga kakelugnen. En enkel stol får agera nattduksbord. Sänglampor från Villa Vanilj.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna ett medelande, då blir jag glad!