fredag 18 maj 2012

Lchf Chokladmousse

Chokladmousse

 är enkelt att göra på ett LCHF-vänligt sätt. 
Gott att äta som efterrätt när man vill ha något lite extra.
För 4-6 portioner:

  • 100 gram mörk choklad, helst minst 80%
  • 2 äggulor
  • 3 dl vispgrädde
  • ev. smaksättning som t.ex cognac

  • Hacka chokladen. Smält i battenbad eller i micro och låt svalna litegrann.
  • Vispa grädden och blanda i äggulorna och ev. smaksättning i grädden.
    Rör i ca en halv dl av grädde/äggblandningen i chokladen och rör om försiktigt. Blanda därefter i grädden lite i taget och rör om hela tiden.
    Häll upp chokladmoussen och låt stelna i kylskåp ett par timmar.

    Tips: som variation kan man använda smaksatt choklad som t.ex Lindts Intense Mint.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna ett medelande, då blir jag glad!