lördag 19 februari 2011

Lchf-chokladkladdmuffins

Kladdmuffins ca 12 st
Färdiga resultatet blir nästan som en chokladmoussemuffin, kanongod och är som bomull i munnen =) Min favorit
*****
Ingredienser:
2 ägg
100g Riktigt smör
½ krm äkta vanilj (ren)
¾ dl grädde
100g mörk choklad (70%)
Lite sötningsmedel om man vill, men det funkar fint utan
************
Sätt ugnen på 175 grader
Vispa äggen, så fluffigt det går.
Smält smöret och bryt ner chokladen där i , rör tills chokladen smält.
Vispa ner grädden i äggsmeten, tillsätt chokladsmeten + vanilj och vispa tills det blandat sej ordentligt.
Häll upp i muffinsformar (aluminium) och grädda 6 min.
Låt svalna kallt, gärna ett par timmar, vill man stoppa dom i frysen går det alldeles utmärkt och är en perfekt kaka att ta med när man ska åka nånstans.
Lägg på en rejäl klick vispad grädde och ett par hallon =)

2 kommentarer:

  1. mums mums, måste provas!! :) kanske nåt att smaska på som efterrätt ikväll. Tack för tipset!
    Ha en bra fortsättning på helgen! Annika

    SvaraRadera
  2. Annika--> Tänk på att det är LCHF. Om man är van med socker o mjöl så smakar dessa lite annorlunda än det man är van vid;-) men är man gi el Lchf:are är dessa kanongoda!!

    SvaraRadera

Lämna gärna ett medelande, då blir jag glad!