torsdag 28 oktober 2010

Eftermiddagsbakning

I eftermiddag blir det bakning här hemma.
Det är nämligen snart barnkalas dax här i huset!
Vår älskade söta dotter fyller snart 5 hela år! Det är ofattbart hur fort tiden går...
Hon har önskat sig att baka chokladbollar, som hon vill bjuda sina vänner på under helgens kalas.

*************************************************'


30-35 st
100 g smör eller margarin
1 dl strösocker
2-3 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
3½ dl havregryn
ca 3 msk kaffe, kallt eller pressad apelsin
pärlsocker
kokosflingor
strössel


Gör så här
Rör smör, socker, vaniljsocker och kakao lätt pösigt, gärna i mixern. Tillsätt havregrynen och kaffe eller apelsin till en god smet. Skeda upp den på ett bakpapper och rulla ihop till en längd. Lägg den kallt, minst en timme. Ge barnen lagom stora bitar som de får forma och sedan rulla i de olika skålarna. Lägg upp på fat och ställ kallt eller frys in i burkar.
Tål inte allt?
Utan mjölk: Använd mjölkfritt margarin. Utan gluten: Byt ut havregrynen mot 3½ dl boveteflngor. Receptet är laktoslågt och utan ägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna ett medelande, då blir jag glad!