onsdag 17 augusti 2011

Tekakor med havregryn.



Tekakor med havregryn


Tekakor som blir luftiga och smakar alldeles förträffligt.

Ingredienser till ca 20 st tekakor:


5 dl vatten

2 1/2 dl havregryn

50 gr margarin

50 gr jäst

2 msk sirap

1 tsk salt

ca 8-10 dl vetemjöl special


Gör så här:


Koka upp vattnet. Lägg havregrynen och slå på det kokande vattnet. Klicka i margarinet. Rör om och låt det svalna till 37 grader.Smula jästen i havregrynsblandningen, tillsätt sirap och salt. Blanda väl och tillsätt mjölet i omgångar tills degen känns smidig. Täck degen och låt den jäsa övertäckt ca 30 minuter eller baka ut den direkt. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela degen i två bitar. Skär i bitar och rulla till släta bullar, kavla ut till ca 10 cm i diameter. Nagga dom och låt dem jäsa 30 minuter, eller 1 timma om du bakade ut direkt.Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 6 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna ett medelande, då blir jag glad!