Tekakor med havregryn
Tekakor som blir luftiga och smakar alldeles förträffligt.
Ingredienser till ca 20 st tekakor:
5 dl vatten
2 1/2 dl havregryn
50 gr margarin
50 gr jäst
2 msk sirap
1 tsk salt
ca 8-10 dl vetemjöl special
Gör så här:
Koka upp vattnet. Lägg havregrynen och slå på det kokande vattnet. Klicka i margarinet. Rör om och låt det svalna till 37 grader.Smula jästen i havregrynsblandningen, tillsätt sirap och salt. Blanda väl och tillsätt mjölet i omgångar tills degen känns smidig. Täck degen och låt den jäsa övertäckt ca 30 minuter eller baka ut den direkt. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela degen i två bitar. Skär i bitar och rulla till släta bullar, kavla ut till ca 10 cm i diameter. Nagga dom och låt dem jäsa 30 minuter, eller 1 timma om du bakade ut direkt.Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 6 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna ett medelande, då blir jag glad!