(Bild lånad från www.sotasaker.com)
Skölj syrénblommorna och plocka loss dem från klasarna (bara de lila små blommorna ska med). Vispa ägg och socker och rör ner det tillsammans med mjölken i en stor kastrull. Mät upp 1½ dl av blommorna och rör ner i kastrullen. Sjud under omrörning tills smeten tjocknat. Sila bort blommorna, låt svalna något och rör ner grädden (ovispad). Rör ner de kvarvarande blommorna (½ dl) i smeten (kan uteslutas om man vill, det är mest för att glassen ska bli lite vackrare). Häll upp allt i en plastburk med lock. Frys i 3-4 timmar. Ta fram en stund före serveringen och garnera med färska eller kanderade syrénblommor.
2 dl lila syrénblommor (1½ dl till kokning, ½ dl till frysning)
1 dl socker
2 ägg
2½ dl mjölk
2 dl vispgrädde
Skölj syrénblommorna och plocka loss dem från klasarna (bara de lila små blommorna ska med). Vispa ägg och socker och rör ner det tillsammans med mjölken i en stor kastrull. Mät upp 1½ dl av blommorna och rör ner i kastrullen. Sjud under omrörning tills smeten tjocknat. Sila bort blommorna, låt svalna något och rör ner grädden (ovispad). Rör ner de kvarvarande blommorna (½ dl) i smeten (kan uteslutas om man vill, det är mest för att glassen ska bli lite vackrare). Häll upp allt i en plastburk med lock. Frys i 3-4 timmar. Ta fram en stund före serveringen och garnera med färska eller kanderade syrénblommor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna ett medelande, då blir jag glad!